Bemutatkozás

Üdvözöllek a "Történelem cikkek" oldalon!

A "Történelem cikkek" honlap történelem témájú írásokat, tanulmányokat tartalmaz, szám szerint 362 darabot, a fejléc alatti menüsorban tematizált rendszerezés szerint, vagyis korszakokra bontva, Harmat Árpád főszerkesztésében. Az oldal tulajdonosaként hasznos olvasást és örömteli "barangolást" kívánok, remélem az oldal elnyeri majd tetszésed! Az alábbiakban rövid bemutatkozásomat futhatod át és oldalunk történelem-szemléletéről tájékozódhatsz, ITT. Ha elnyertük tetszésed, várunk vissza máskor is! Központi elérhetőségeink:

Felhívjuk figyelmed arra, hogy a tortenelemcikkek.hu minden bejegyzésére a „Creative commons Attribution + ShareAlike (by-sa)” licenc vonatkozik. Magyarul: ha felhasználod az itt közölteket, előtte kérj engedélyt tőlünk, majd add meg a szerző nevét, jelöld meg a forrást, és ne módosítsd a tartalmat.

Bemutatkozás

A nevem Harmat Árpád, történész vagyok és történelemtanár, a történelemcikkek.hu, a jegyzettar.hu és még néhány töris honlap főszerkesztője, a Magyar Történelmi Társulat tagja. (Másoddiploma révén agrármérnök) Bemutatkozó felületemet itt találod.

A tortenelemcikkek.hu 2015 január 16-án alakult, mégpedig informatikus kollégám és jóbarátom Csíki Gyula technikai segítségével. Egy egyszerű, letisztult, lexikális felületnek szántunk. Ami bemutatkozásomat illeti: jelenleg történelmet tanítok egy vidéki középiskolában, miközben szabadidőm nagy részét honlapjaim és blogjaim szerkesztésére fordítom. Összesen, a történelemcikkek oldallal együtt 13 történelemmel foglalkozó és 13 filmes blogom van, melyeken összesen 778 db történelmi tanulmányomat és 419 db filmkritikámat lehet elolvasni. (2022.08.12-én). Felsorolásuk, töris portálok: törtenelemcikkek, jegyzettár blog, történelmi blog, történetíró blog, töriklub, háborúk blog, történelemtanulás, törióra, eremitha blog, auctor blog, aetius blog, monakhosz blog, von hermanitz blog; Filmes oldalak: harper blog, solo1 blog, fortress blob, filmworlds, filmelemző, kritikusa, filmek röviden, filmflash, filmtress, recensens, film-kritikus, filmek1percben, master Ezekről az oldalakról ITT olvashatsz bővebben.

2005 óta vannak magántanítványaim, főleg emelt szintű érettségikre készítek fel (de vállalok korrepetálásokat is, magánórákat, erről itt tájékozódhatsz). Legfőbb célom megszerettetni a történelmet és elérni azt, hogy az emberek objektívan, a források, tények és kutatások alapján viszonyuljanak a múlt történéseihez. Ha üzennél, az itt teheted meg, központi email címünkön: tortenelemcikkek@gmail.com vagy főszerkesztőnk email elérhetőségén: toritanart@gmail.com

Remélem a Történelemcikkek.hu elnyeri majd tetszésed és találsz rajta hasznos illetve érdekes dolgokat. Visszavárlak ide és bízom abban, hogy a későbbiekben az oldal állandó látogatója leszel!

Harmat Árpád

A tortenelemcikkek.hu lexikális adattartalma:

2019.08.29 -én: 361 db cikk

ebből 82 db a "magyar töri" menüben!

Főbb honlapjaim:

Filmes honlapok:

 

Ajánlónk (333 karakter): A történelem cikkek egy folyamatosan bővülő tudományos honlap, ahol az őskortól egészen napjainkig sok száz történelmi tanulmány és cikk olvasható a magyar illetve egyetemes történelemről. Az oldalon számtalan illusztráció és térkép található, a cikkek pedig korszakonként kialakított menürendszerben, jól áttekinthetően érhetőek el. 

***